Meggyes pite

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg meggy
1,5 üveg meggybefőtt
1/2 kg liszt
25 dkg margarin
1 ek. zsír
1 tojás
1 tojássárgája
1 cs. sütőpor
tejföl ( amennyit felvesz kb. 4 ek. )
3 ek. bármilyen lekvár
kb. 5 dkg. porcukros darált dió
5-6 ek. zsemlemorzsa

*

Elkészítés:

A meggyet kimagozzuk és szűrőn lecsepegtetjük, ízlés szerint ( kb. 2 ek. ) cukorral megszórjuk.
A tésztához a sütőporral elkevert lisztet a margarinnal, az egész tojással és az 1 drb sárgájával, a zsírral és annyi tejföllel keverjük össze, hogy puha nyújtható tésztát kapjunk. 1-2 órát pihentetjük.
A tésztát kétfelé vesszük, az egyik felét ( 40 x 30 cm ) tepsi méretűre nyújtjuk.
Megkenjük lekvárral és zsemlemorzsával megszórjuk.
Erre rátesszük a lecsepegtetett meggyet, melyet megszórunk porcukros dió keverékkel.
A másik féltésztát szintén tepsiméretűre nyújtjuk, s  lefedjük a töltelékes masszát.
Villával megszurkáljuk s előmelegített sütőben,
200 °C-on 25-30 percig sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Meggyes pite