Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg cukor + a meggy lecukrozáshoz
4 tojás sárgája + 1 a kenéshez
1 tk. szódabikarbóna
1 csipet só
2 ek. tejföl a tésztához (amit felvesz) + 1ek a kenéshez
1 citrom héja és leve
1 kg meggy
1 vaníliás cukor
*
Elkészítés:
1. A meggyet kimagozzuk, lecukrozzuk
2. A száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt.
3. Összedolgozzuk a tésztát, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
3. A meggyet leszürjük, és ha szükséges kinyomkodjuk a levét.
4. A tésztát 2 részre osztjuk, kinyújtjuk, beletesszük a tepsibe, rátesszük a meggyet, majd a tészta másik felét is kisnyújtjuk és befedjük vele,
5. Tejfölt elkeverünk 1 tojás sárgájával és bekenjük a tésztát.
6. Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
( az adag 20×30-as tepsihez van)