Hozzávalók:
A tésztához: 15 evőkanál
A piskótához: 4 egész
Töltelék: magozott megy, a levétől lecsepegtetve.
*
Elkészítés:
A tésztához 10 evőkanál lisztet a tejföllel, tojással, sóval és a citromlével összegyúrjuk, kisodorjuk. A margarint megolvasztjuk, hozzákeverjük a megmaradt 5 evőkanál lisztet és az elegyet rákenjük a kinyújtott tésztára, majd feltekerjük és 4 darabba vágjuk. Amíg elkészítjük a piskóta tésztát, hideg helyre tesszük.
A piskótához a tojásokat nem választjuk szét, hozzáadjuk a cukrot, jól kikeverjük, majd hozzáadjuk apránként a vizet és a citromlevet, keverés mellett. Végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet is.
A pihentetett tésztát egyenként kisodorjuk vékonyra és felületükre elosztjuk és rákenjük a piskótamasszát. Megszórjuk meggyel, feltekerjük. A rétesrudakat sütőpapírral bélelt gáztepsibe rakjuk, megkenjük felvert tojással és sütjük.