Hozzávalók:
A piskótához:
8 db tojás
10 evőkanál kristálycukor
10 evőkanál búzaliszt
2 evőkanál hideg víz
1/2 csomag sütőpor
1 púpozott evőkanál kakaópor – holland
1 bögre meggy (magozott)
*
Elkészítés:
A tojások szétválasztásával kezdünk. A fehérjét felverjük a 10 evőkanál cukorral és 2 evőkanál hideg vízzel, majd ebbe óvatosan belekeverjük a tojások sárgáját, és a sütőporral elkevert lisztet.
A sütőtálat, vagy tepsit kivajazzuk!
Az összekavart piskótaalapot kettéválasszuk, egy kisebb, és egy nagyobb részre. A kisebbe kakaóport keverünk. A tepsiben elosztjuk a világos, és a sötét töltelékeket, majd megmárványozzuk. Ezt úgy a legegyszerűbb, hogy villával, vagy kanál nyelével, összehúzzuk a rétegeket. Vízszintesen, függőlegesen.
Ha ezzel is megvagy, akkor jöhet a meggyszórás.
Ha mindennel megvagy, mehet a sütőbe 180 C-ra. Úgy 30 percre. Nem árt elvégezni a tűpróbát sem.
Kockára vágjuk, és vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.