Meggyes piskóta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Meggyes piskóta

Meggyes piskóta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

·        8 db tojás
·        2 evökanál víz
·        10 evökanál kristálycukor
·        9 evökanál liszt
·        csipetnyi só
·        ½  sütöpor
A krémhez:
·        25 dkg Rama margarin
·        1 eper izesitésü puding
·        15 dkg porcukor
·        3 dl tej a pudinghoz
·        Egy  3 dl üveg kimagolt nyersmegy
·        0.5 dl (5cl) meggyszirup (nem dobozos gyümölcslé)
Diszitéshez:
Csokiforgás
Meggyszemek
Az ideális tepsiméret 27cm *39 cm

*

Elkészítés:

A tojás fehérjét alaposan felverjük és kanalanként hozzáadjuk a cukrot addig verjük még a keverék fényes nem lesz.
Ezután hoozáadjuk a tojássárgáját és ezel eggyüt még 5 percig tovább verjük
Végül hozzászitáljuk a sütöporral elekevert lisztet és a csipetnyi sót.
Mostmár nem verjök hanem óvatosan fakanál-al elkeverjük.
Vékony papirral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, elömelegített de nem forró sütöbe megsütjük 10 percig az 1-es fokozaton utána középlángon
VIGYÁZAT! A SÜTÖ AJTAJÁT 10 PERCIG NEM SZABAD KINYITNI.
Probatüvel ellenörizük hogymegsült e a piskóta
Krém :
3 dl tejbe megfözzük a pudingot.(cukor nélkül)
A margarin-t habosra kavarjuk utána hozzáadjuk a porcukrot.
A KIHÜLTpudingot hozzákeverjük a krémhez.
A kimagzott levétöl lecsurgatott meggyet összekeverjük a krémmel(ovatosan).
Hozzáadjuk a meggyszirupot a krémhez (nem egyszerre) és ovatosan összekavarjuk.
A piskótát 3 egyenlö részre vágjuk és  meglocsoljuk cukorsziruppal.
Az lapokat a krémmel megtöltjük,a tetejét is bevonjuk krémmel és megszorjuk  csokiforgáccsal és kidiszitjük a meggyszemekkel, és hütöbe rakjuk 1 órára

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Meggyes piskóta