Hozzávalók:
· 8 db tojás
· 2 evökanál víz
· 10 evökanál kristálycukor
· 9 evökanál liszt
· csipetnyi só
· ½ sütöpor
A krémhez:
· 25 dkg Rama margarin
· 1 eper izesitésü puding
· 15 dkg porcukor
· 3 dl tej a pudinghoz
· Egy 3 dl üveg kimagolt nyersmegy
· 0.5 dl (5cl) meggyszirup (nem dobozos gyümölcslé)
Diszitéshez:
Csokiforgás
Meggyszemek
Az ideális tepsiméret 27cm *39 cm
*
Elkészítés:
A tojás fehérjét alaposan felverjük és kanalanként hozzáadjuk a cukrot addig verjük még a keverék fényes nem lesz.
Ezután hoozáadjuk a tojássárgáját és ezel eggyüt még 5 percig tovább verjük
Végül hozzászitáljuk a sütöporral elekevert lisztet és a csipetnyi sót.
Mostmár nem verjök hanem óvatosan fakanál-al elkeverjük.
Vékony papirral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, elömelegített de nem forró sütöbe megsütjük 10 percig az 1-es fokozaton utána középlángon
VIGYÁZAT! A SÜTÖ AJTAJÁT 10 PERCIG NEM SZABAD KINYITNI.
Probatüvel ellenörizük hogymegsült e a piskóta
Krém :
3 dl tejbe megfözzük a pudingot.(cukor nélkül)
A margarin-t habosra kavarjuk utána hozzáadjuk a porcukrot.
A KIHÜLTpudingot hozzákeverjük a krémhez.
A kimagzott levétöl lecsurgatott meggyet összekeverjük a krémmel(ovatosan).
Hozzáadjuk a meggyszirupot a krémhez (nem egyszerre) és ovatosan összekavarjuk.
A piskótát 3 egyenlö részre vágjuk és meglocsoljuk cukorsziruppal.
Az lapokat a krémmel megtöltjük,a tetejét is bevonjuk krémmel és megszorjuk csokiforgáccsal és kidiszitjük a meggyszemekkel, és hütöbe rakjuk 1 órára


