Hozzávalók:
list,cukor,tojás,margarin,kakaó,puding mák tej,meggy
*
Elkészítés:
Meggyes-mákos szelet: Fehér tésztához:30 dkg liszt,5 dkg cukor,1/2 cs.sütőpor,15 dkg margarin,2 tojásárgája,1/2 dl tej.Mákos tésztához:15 dkg cukor,5 dkg margarin,20 dkg mák,2 dl tej,14 dkg liszt,1/2 cs.sütőpor,2 tojásfehérje felvert habja,ezenkivül lekvár,magozott meggy. Elkészités: A fehér tészta hozzávalóit összegyurjuk,két részre osztjuk,majd kinyujtjuk mindkettőt,az egyiket zsirozott tepsibe tesszük és megkenjük lekvárral./ nekem volt meggy lekvárom azt használtam /Elkészitjük a mákos tésztát,cukrot a margarint a mákot és a tejet jól kikeverjük,majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és végül a felvert tojásfehérjét.Ezt a masszát ráöntjük a lekváros lapra,megszórjuk bőven kimagozott meggyel,majd betakarjuk a másik sárga lappal.Villával megszurkáljuk és megsütjük.Megvárjuk még teljesen kihül és az alábbi mázzal vonjuk be.8 dkg porcukor,6 dkg margarin 1 ek tej,1 ek kakaó és 2 ek csokoládés puding.A cukrot,a margarint és a tejet felolvasztjuk hozzákeverjük a pudingos kakaót és rövid ideig főzzük,a kihült tésztára öntjük és elsimitjuk.


