Hozzávalók:
20 dkg sütemény szél megsült süteményből
10 dkg darált keksz háztartási
2 teáskanál kakaópor holland
fél mini pakk rum aroma
2 cs vaníliás cukor
10 dkg porcukor
cs só
3 evőkanál dió darált
annyi tej hogy könnyen formázató legyen
Tepsi kiszóráshoz darált dió
Krém
3 cs vaníliás puding
5 dkg Rama
1 cs vaníliás cukor és pár szem édesítőszerrel
9 dl tejbe megfőzni
5 dl tejszín hulala
fél cs habfixáló
10 dkg darált már
1 cs vaníliás cukor
30 dkg magozott meggy befőtt
10 dkg magozott meggy tetejére
*
Elkészítés:
Fent leírt hozzávalókat összedolgozzuk, darált dióval kiszórt tepsibe simítjuk, vízbe mártott kanál segítségével.
35*40 tepsibe.
Megszórjuk meggyel, Pudingot megfőzzük a tejbe, 1 cs vaníliás cukor, és pár szem édesítőszerrel.
Majd keverünk bele 5 dkg ramat, és hagyjuk kihűlni.
Tejszínt felverjük fél cs habfixálóval, és összekeverjük a darált mákkal.
Kihűlt a pudingot összekeverjük géppel, a kemény habbal és ezt a krémet szépen rá simítjuk a tepsibe a meggy tetejére.
Tetejét megszórjuk meggyel, és csoki darával, pehellyel és hidegre tesszük pár órára.