Hozzávalók:
Fehér tésztához:
30 dkg liszt,
5 dkg cukor,
1/2 csomag sütőpor,
15 dkg margarin,
2 tojássárgája,
1/2 dl tej.
Mákos tésztához:
15 dkg cukor,
5 dkg margarin,
20 dkg mák,
2 dl tej,
14 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojásfehérje felvert habja;
és lekvár,
magozott meggy. Mivel ez kis adag a tepsi mérete 25x 32 cm
Máz:
8 dkg porcukor,
6 dkg margarin,
1 evőkanál tej,
1 evőkanál kakaó,
2 púpos evőkanál csokoládés pudingpor.
*
Elkészítés:
. Elkészítés:
A fehér tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, majd kinyújtjuk mindkettőt.Az egyiket tepsibe tesszük és megkenjük lekvárral. Ezután a cukrot, a margarint, a mákot és a tejet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a felvert tojáshabot. Ezt akrémet a lekváros lapra öntjük. Megszórjuk bőven meggyel, majd betakarjuk a másik fehér lappal.
Megszurkáljuk, és sütjük.
A mázhoz a porcukrot, a margarint és a tejet felolvasztjuk, hozzákeverjük a pudingporos kakaót, és rövid ideig főzzük. A kihűlt tésztára öntjük, és elsimítjuk. Én dupla adagot készítettem 35 x 30 tepsi méret.