Hozzávalók:
Eredeti recept Horváth Ilona 1984.-ben kiadott szakácskönyvéből ,némi változtatással készült .A Máklisztről már írtam mennyire egészséges ,cukor betegek is fogyaszthatják ezért megfeleztem a fehér lisztet fele fele arányban .Ettől sosem lesz mákos a fogunk ,de legalább tettünk egy lépést az egészségért.Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók:
4 db tojás
10 dkg finomliszt
10 dkg paleo mákliszt
20 dkg cukor
20 dkg vaj/zsír
1 tasak vaníliás cukor (10 g)
1 tasak sütőpor (12 g)
csipet só
80 dkg kimagozott meggy
*
Elkészítés:
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A vajat/zsírt habosra keverjük a cukor felével és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat.
A tojásfehérjéket felverjük habnak egy csipet sóval, a cukor másik felével (apránként adagoljuk a cukrot).
A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd hozzáadjuk a tojássárgás zsiradékhoz, felváltva a fehérjehabbal, úgy, hogy mindig a lisztet szitáljuk a habra.
Óvatosan elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt vagy vajazott/lisztezett tepsibe egyengetjük a tésztát,
a tetejét kirakjuk a gyümölcsökkel, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy nem ragad-e még a tűre a tészta).
Kicsit hűlni hagyjuk, majd tetszés szerinti szeletekre vágjuk, és porcukorral meghintve tálaljuk.