Hozzávalók:
6 tojás,liszt,sütőpor,kakaó,meggy,vaniliáspuding,1/2 l habtejszin,zsir a tepsi kenéséhez
*
Elkészítés:
ctrl/cmd+v
Meggyes krémes
6 tojásból kakaós piskóta: A tojásokat szét választjuk a fehérjét felverjük habbá hozzáadunk 6 evőkanál cukrot ezzel is verjük és 2 ek étolajat hozzáadjuk a tojások sárgáját ezzel is verjük,adunk hozzá 5 ek lisztet 1 ek kakaót fél sütőport zsirozott lisztezett tepsibe öntjük megsütjük.Krém: 20 dkg meggy 13 dkg cukor 2 vaniliáspuding kicsi őröltfahéj tetejére tejszinhab csokireszelék.
4-5 dl vizet cukorral és a meggyel felforralunk 1 dl vizben a pudingot feloldjuk és a forrásban lévő meggyel összefőzzük ha kihült és a tészta is rákenjük a tésztára 1/2 l tejszinhabot / hullala/ felverünk a meggyre kenjük csokireszelékkel megszórjuk.2-3 órára hütőbe tesszük és fogyasztható