Hozzávalók:
40 dkg liszt
20 dkg margarin
20 dkg cukor
1 üveg magozott meggy
3 tojás
2 dl tej
3 kanál kakaó
2-3 evőkanál cukor
1 sütöpor
1 cs. vaniliás cukor
rumaroma ,csipit só
*
Elkészítés:
– a tálba összekeverjük a margarint+ cukor + tojás + rum vagy rumaroma+ vaniliás cukor
-jól összekeverjük majd felváltva a 40 dkg lisztet + sütöport és kb. 1,85 dl tejet
– vigyázva ,hogy ne legyen hig folyós
-a meggyet lecsepegtetjük
-a kuglóf formát kivajazzuk ,zsemlemorzsával megszorjuk
-bele simitjuk a tészta felét
-erre halmozzuk a meggyet + a maradék tésztát amibe keverünk 3 kanál kakaót +3 k. cukrot és pici tejet .hogy olyan állaga legyen mint a tésztának
-ezt rákenjük a meggyre
-45 percig sütjük aztán még bent hagyjuk a lekapcsolt sütöbe 15 percig
-ha kicsit meghült kiboritjuk és porcukorral megszorjuk