Hozzávalók:
20 dkg vaj(vagy margarin)
1 bögre víz
1 bögre cukor
5 dkg kakaópor
2,5 bögre liszt
1/2 cs. sütőpor
2 tojás
fél üveg meggybefőtt, jól lecsepegtetve
5 dkg kókuszreszelék
Csokimázhoz:
5 dkg kakaópor
10 dkg cukor
3 dkg vaj(vagy margarin)
kevés víz
*
Elkészítés:
A vajat(vagy margarint) a vízzel felteszem egy lábasban, összeforralom. Egy tálban összekeverem a cukrot a kakaóporral, ráöntöm a forró vajas(margarinos) vizet, majd hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet. Jól összekeverem és egyenként a tojásokat is elkeverem benne. Aztán beleteszem a lecsepegtetett meggyet és a kókuszreszeléket, óvatosan elkeverem benne. Zsírozott, lisztezett őzgerincformába öntöm, a tésztát, előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30-35 percig sütöm, amikor kész kiborítom egy tálcára, kihűtöm. Amikor kihűlt csokimázzal vonom be.
Csokimáz:
A kakaóport összekeverem a cukorral, és kevés vízzel, felteszem főni, addig forralom, amíg sűrű lesz, akkor leveszem a tűzről és hozzákeverem a hideg vajat(margarint). Várok még kicsit, amíg sűrűsödik, majd kanállal a brownie tetejére szedem. Ha megdermedt lehet szeletelni.