Hozzávalók:
35 dkg gesztenye massza
20-25 dkg darált keksz, 5 dkg vaj. rum aroma, kevés meggylé
Krémhez: 20 dkg
1 üveg meggy befőtt. kb 20 db baba piskóta, 4 dl tejszin hab és csoki reszelék a tetejére.
*
Elkészítés:
A gesztenye masszát a darált kekszet rum aromát vajjal és kevés meggy lével össze gyurom majd kb.25×40 -es tálcán kinyujtom.
A pudingot megfőzőm és kihútőm közben a vajat a cukorral kikeverem majd összekeverem őket!
A gesztenye masszára a krém felét rákenem és a babapiskotákat a meggylé rum aromával elkevert lében megmártom és a krémre rakom.Közte meggy szemeket rakok és a maradék krémmel bekenem.
Hütőbe rakom kb.2 órát majd a felvert tejszínnel díszítem és a tetejét a maradék magozott meggyel díszitem és csoki reszelékkel megszorom!
Cukor betegeknél gyógyszertári cukrot használok és a mennyiséget az édesség fügvényében csökkentem!!
Cukor helyett mézett is lehet használni!!