Hozzávalók:
35 dk liszt
15 dk margarin
4 tojás sárga
50 ml tej
2 dk élesztő
1 ek cukor
1 mk sütőpor
Töltelék
20 dk darált dió
12 dk cukor
4 tojás fehérje
1 vanélia cukor
1 kis üveg meggy dzsem
50 dk kimagozott meggy
*
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttani a tejbe.Hozzáadni az alapanyagokat és rugalmas tésztát gyúrunk.20 percet pihenni hadjuk . 3 részre osztani teglalapra nyújtani 2 mm vastagra .Megkenni dzsemmel és a kimagozott meggyel végigrakni a széleket.Majd kissé feltekerni és a tepsire rakni.
A tojáshehérjét kemény habbá verni majd ovatosan hozzákeverni a cukros diót.A rudak közepére simítjuk a tölteléket.180 fokon sütni 25 percet.Ha kihült meghintjük porcukorral.