Hozzávalók:
2 rúd réteshez:
1 csomag réteslap, (8 lap)
1 üveg magozott meggybefőtt,
2 kanál zsemlemorzsa,
2 kanál darált dió,
fahéj ízlés szerint,
olvasztott vaj a lapok kenéséhez,
porcukor a szóráshoz.
*
Elkészítés:
A réteslapokat kihajtogatom.
Egy tiszta konyharuhára helyezem az első lapot, megkenem vajjal, majd erre kerül a következő lap.
4 lapot használok fel.
A legfelső lapnak csak a széleit kenem meg, a feléig megszórom az előre összekevert darált dióval, és zsemlemorzsával.
Következik a lecsöpögtetett meggy fele, amit megszórok kevés fahéjjal.
A rétest feltekerem, és a tepsibe simított sütőpapírra rakom, kevés vajjal tetejét még egyszer megkenem.
Ugyanígy készítem el a másik rúd rétest is, amit lehet más töltelékkel is csinálni.
A megadott meggy, zsemlemorzsa, dió mennyisége viszont két rúd réteshez elegendő.
200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
Szépen szeletelni csak kihűlés után lehet!
Más töltelékkel is nagyon finom!