Hozzávalók:
TÉSZTA:
50 dkg finomliszt
25 dkg vaj
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
3 tk.szódabikarbóna
2 tojás
TÖLTELÉK:
meggylekvár,durvára tört dióbél
*
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük,eközben a tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd kétharmad/egyharmad arányban kettéosztjuk. A nyagyobb felét nyújtjuk ki először,kb fél cm vastagságúra,majd a kivajazott tepsibe terítjük. Erre kerül a lekvár és a tört dió ízlés szerinti mennyiségben.A tészta másik felét szintén kinyújtjuk ,majd derelyevágóval,vagy késsel csíkokra szabdaljuk és ezzel díszítjük a sütemény tetejét. 25-30 percig sütjük. Kihűlve szeleteljük,tálaljuk.