Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
3 tojássárgája
1 1/2 -2 dl. tejföl
1 sütőpor
1 tojássárgája a kenéshez
Töltelék
5 dkg zsemlemorzsa,
1 kg kimagvalt meggy
20 dkg cukor
10 dkg darált dió
1 csomag vaniliás cukor
*
Elkészítés:
-a tészta hozzávaóit összegyurjuk a tejfőlt adagokba keverjük bele ,hogy jól gyúrható tésztát kapjunk
-amig a sütő bemelegszik a hűtőbe tesszük,aztán
-ketté vesszük majd kikent tepsibe teritjük az egyik kinyútott lapot
-megszorjuk zsemlemorzsával
-erre jön a kimagvalt meggy + a zsemlemorzsa +darált dió +1 vaniliás cukor a keveréke
-rásimitjuk a tésztára
.-ezt is megszorjuk zsemlemorzsával
-betakarjuk a másik kinyujtott tésztával –
-1 tojássárgával megkenjük a tészta tetejét.
villával -megszurkáljuk és a sütőbe toljuk
-kb 35-40 percig sütjük
-miután kihült megszorjuk porcukorral