Meggyes-csokis alagút

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Meggyes-csokis alagút

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
6 tojás
6 ek. porcukor
2 ek.  kakaópor
4 ek.  liszt
1/2 csomag sütőpor
Krémhez:
12 dkg vaj, vagy margarin
3 egész tojás
3 dl tej
6 púpos ek.  porcukor
3  ek. kakaópor
3 ek.  liszt
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg magozott meggy(befőtt is jó)

*

Elkészítés:

A hozzávalókból kakaós piskótát sütök egy 30×35-ös  tepsiben, amit egy üdítős palackra tekerve kihűtök. Úgy szoktam, hogy folpackot tekerek egy másfél literes  palackra és arra hajtom rá még melegen a tésztát, így hagyom kihűlni.  A krémhez a vaj, vagy margarin kivételével összekeverem a hozzávalókat, állandóan kevergetve sűrűre főzöm. Amikor kihűlt hozzáadom a vajat, vagy margarint és jól kihabosítom. Ha kihűlt a piskóta rákenem a krém 2/3-át, megszórom lecsepgtetett, magozott meggyel, majd  visszahajtom a piskótát alagút formára. A többi krémet  a tetejére kenem.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Meggyes-csokis alagút

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!