Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
6 ek. porcukor
2 ek. kakaópor
4 ek. liszt
1/2 csomag sütőpor
Krémhez:
12 dkg vaj, vagy margarin
3 egész tojás
3 dl tej
6 púpos ek. porcukor
3 ek. kakaópor
3 ek. liszt
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg magozott meggy(befőtt is jó)
*
Elkészítés:
A hozzávalókból kakaós piskótát sütök egy 30×35-ös tepsiben, amit egy üdítős palackra tekerve kihűtök. Úgy szoktam, hogy folpackot tekerek egy másfél literes palackra és arra hajtom rá még melegen a tésztát, így hagyom kihűlni. A krémhez a vaj, vagy margarin kivételével összekeverem a hozzávalókat, állandóan kevergetve sűrűre főzöm. Amikor kihűlt hozzáadom a vajat, vagy margarint és jól kihabosítom. Ha kihűlt a piskóta rákenem a krém 2/3-át, megszórom lecsepgtetett, magozott meggyel, majd visszahajtom a piskótát alagút formára. A többi krémet a tetejére kenem.