Meggyes clafoutis

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Hani

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Meggyes clafoutis

Meggyes clafoutis

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

16 dkg finomliszt + a forma lisztezéséhez
fél csomag sütőpor
12 dkg cukor
2 dl natúr joghurt
12 dkg puha vaj + a forma kivajazásához
1 citrom reszelt héja
1 egész tojás
30-40 dkg magozott meggy

*

Elkészítés:

A lisztet és a sütőport szárazon elkeverjük, a puha vajat kihabosítjuk a cukorrla és a tojással, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a joghurtot. Végül beleforgatjuk a liszttel elkevert sütőport.
A formát (tortaformában és kisebb tepsiben egyaránt készíthetjük) vajjal kikenjük, liszttel beszórjuk, egyenletesen elosztjuk benne a masszát, és belenyomkodjuk a meggyszemeket.
170 fokos sütőben aranybarnára sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Melegen vanília- vagy gyümölcsfagylalttal tálalhatjuk, hidegen kiváló uzsonnasütemény.
Készíthetjük más gyümölcsökből is, pl. cseresznyéből, sárgabarackból, szilvából is.
Forrás: Nők Lapja Konyha 100 legjobb süteménye

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Meggyes clafoutis