Hozzávalók:
16 dkg finomliszt + a forma lisztezéséhez
fél csomag sütőpor
12 dkg cukor
2 dl natúr joghurt
12 dkg puha vaj + a forma kivajazásához
1 citrom reszelt héja
1 egész tojás
30-40 dkg magozott meggy
*
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport szárazon elkeverjük, a puha vajat kihabosítjuk a cukorrla és a tojással, majd hozzáadjuk a citromhéjat és a joghurtot. Végül beleforgatjuk a liszttel elkevert sütőport.
A formát (tortaformában és kisebb tepsiben egyaránt készíthetjük) vajjal kikenjük, liszttel beszórjuk, egyenletesen elosztjuk benne a masszát, és belenyomkodjuk a meggyszemeket.
170 fokos sütőben aranybarnára sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Melegen vanília- vagy gyümölcsfagylalttal tálalhatjuk, hidegen kiváló uzsonnasütemény.
Készíthetjük más gyümölcsökből is, pl. cseresznyéből, sárgabarackból, szilvából is.
Forrás: Nők Lapja Konyha 100 legjobb süteménye


