Hozzávalók:
1 db tojás sárgája
20 dkg finomliszt
1 evőkanál olaj
1 evőkanál ecet
1 csipet só
*
Elkészítés:
A szitált lisztből az olajjal, sóval, tojássárgájával és szükség szerinti mennyiségű langyos ecetes vízzel puha rétestésztát készítünk, simára eldolgozzuk, cipő formára dolgozzuk és gyorskelesztő tálban 20 percig pihentetjük.
A megkelt tésztát 2 részre vágjuk.
Vékonyra kinyújtjuk, megtöltjük a töltelékkel.
A rudakat olajjal megkent tepsibe tesszük. majd a tésztát is átkenjük vékonyan étolajjal.
Egyenletes tűznél lassan megsütjük.
Ha megsült, melegen szeleteljük és porcukorral megszórjuk.
Töltelék:
Meggyes rétes: 1 üveg magozott meggybefőtt, kevés darált dió Almás rétes tölteléke:
a meghámozott és legyalult almát 20 dkg cukorral és késhegynyi fahéjjal megpároljuk.