Hozzávalók:
4 tojás
3 bögre liszt
2 bögre cukor
2,5 dl szódaviz vagy tej
1 cs, sütőpor
2,5 dl olaj
1 citrom reszelt héja
1 cs vaniliás cukor
30-40 dkg komagvalt meggy
porcukor a szóráshoz
*
Elkészítés:
-a tojásokat ketté váalasztjuk
– a sárgájat + cukrot addig kevergetjük amig a cukor elolvad
-bele keverjük a vaniliát + citrom reszelt héját + vizet ( vagy tejet )
-a fehérjét felverjük …a sárgás masszába elkeverjük
-hozzáadjuk a lisztet amibe a sürőport elkevertük
-belekeverjük az olajat
-sütöpapirral bélelt közepes tepsibe öntjük
-tetejére elosztjuk a magozott meggyet
-180 fokon készre sütjük
-miután kihült megszorjuk porcukorral