Hozzávalók:
15dkg margarin vagy 10 dkg zsír
15 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
4 tojás
25 dkg liszt
1 üveg fejtett rumos meggy
Krém:
1 zacskó vaníliás puding
3dl tej
35 dkg margarin vagy vaj
20 dkg porcukor
Tetejére étcsokoládé.
*
Elkészítés:
A tojásokat alaposan kikeverjük a cukrokkal és a margarinnal.Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A masszát tepsibe símítjuk.A lecsorgatott meggyet kevés liszttel elkeverjük, a tészta tetejére tesszük.Megsütjük, hűlni hagyjuk.
Krém: a leáztatott vaníliás pudingot jó keményre felfőzzük, kihűtjük.Hozzáadjuk a margarint és a porcukrot, alaposan összedolgozzuk, a süteményre kenjük.
Felolvasztott étcsokival bevonjuk, vagy fröcsköljük.
A képen látható sütőedényben másfélszeres adag készült.