Meggyel töltött fánk (Gluténmentes)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

80

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

Tészta: 40 dkg Nutri Free mix per Pane liszt
2 ek napraforgóolaj
3 ek kristálycukor
1 mk só
½ db citrom reszelt héja
1 ek citromlé
2,5 dl natúr joghurt
2 dkg friss élesztő
2 db tojássárgája
Töltéshez:
kb. 20 dkg meggybefőtt (de lehet lekvár is)

*

Elkészítés:

Tészta: A joghurtot meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt egy kevés cukorral, és megvárjuk, amíg felfut.
Minden hozzávalót a robotgép üstjébe mérünk, és ruganyos tésztává dolgozzuk.
Letakarva 30 percig pihentetjük a gép táljában, majd újra átgyúrjuk.
Kiolajozott kelesztőtálban hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Mielőtt sütni szeretnénk, előtte egy órával érdemes kivenni, hogy szobahőmérsékletűre felmelegedjen.
Lisztezett deszkán 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, és 6 cm átmérőjű köröket vágunk ki belőle pogácsaszaggatóval.
Töltés: Egy-egy körre 3-3 szem lecsepegtetett meggyet fektetünk és letakarjuk egy másik tésztalappal.
A széleit jól összenyomkodjuk, hogy ne essen ki a meggy.
Bő, közepesen forró olajban mindkét oldalukat megsütjük.
Konyhai papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat.
Tálalásnál meghintjük vaníliás porcukorral.
Ez az eredeti recept, én fele adagot készítettem, és csak 1-1 szem meggyet tettem bele.
A tészták szélét villával nyomkodtam le, de így is kinyíltak, és megszöktek a meggyek, mert olyan pufira fújódtak fel a fánkok, mint egy teniszlabda J.
Azért néhányban benne maradt, és finom volt meggyel is, meg nélküle is.