Hozzávalók:
300 g finomliszt (1 pohár)
1 csomag sütőpor
2 ek cukrozatlan kakaópor (csapott)
3 db tojás (nagyobb)
200 g cukor (1 pohár)
315 ml gyümölcsjoghurt
1.5 dl napraforgó olaj (0,5 pohár)
300 g megy
*
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük, a tepsit (38*22 cm) kibéleljük sütőpapírral.
A lisztet egy tálba mérjük, elkeverjük benne a sütőport.
A cukrot a tojásokkal a gépi habverő legnagyobb fokozatával 3-4 percig verjük.
Majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat, legvégül a sütőporos lisztet.
Csomómentesre keverjük.
A masszát két egyenlő részre osztjuk, majd az egyikhez keverjük a cukrozatlan kakaóport.
A sütőpapíros tepsibe simítjuk a kakaós tésztát, majd rá a világos masszát.
A megyet süti tetejére szórjuk.
Sütőben 180 fokon alul-felül sütéssel 40 percig sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.