Hozzávalók:
1 kg finom liszt
40 dkg töpörtyű darálva
25 dkg margarin
8-10 levél medvehagyma
5 dkg élesztő
4 tojás sárgája
só
őrölt fekete bors
1 kis doboz tejföl
2 dl tej
csipet cukor
A kenéshez: :
1db tojás
*
Elkészítés:
Előkészítés:A medvehagymát apróra vágjuk.Az élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatjuk.
Elkészítés:A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és a darált töpörtyűvel.Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt,tojások sárgáját,tejfölt,medvehagymát,sót,borsot,Begyúrjuk a tésztát és langyos helyen 20 percet pihentetjük majd átgyúrjuk.Ezután 40-50 percet hagyjuk kelni.A tésztát két ujjnyi vastagra nyújtjuk,tetejét sűrűn bevagdossuk majd közepes szaggatóval kiszaggatjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 15-20 percet hayjuk pihenni.Felvert egész tojássl lekenjük és előmelegített sütőben megsütjük.


