Medvehagymás zellerkrémleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Medvehagymás zellerkrémleves

Medvehagymás zellerkrémleves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók:
1 db nagyobb zellergumó
½  csomag szárzeller /angol zeller,halványító zeller/
5 dkg vaj
1 fej vöröshagyma
6-8 levél medvehagyma
2 dl főző tejszín

őrölt fehér bors
ételízesítő

*

Elkészítés:

Előkészítés: A zellergumót  meghámozzuk  és a szárzellerrel együtt megmossuk,kockákra vagy vékony szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és a medvehagymával együtt apróra vágjuk.
Elkészítés: A vajon megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rátesszük a zellert és a medvehagymát. Sózzuk, borsozzuk ételízesítőt /vagy ha van alaplét/ adunk hozzá  és  fedő alatt puhára pároljuk. Az egészet  összeturmixoljuk, hozzáadjuk a tejszínt és kiforraljuk.
Leves gyönggyel vagy pirított zsemlekockával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Medvehagymás zellerkrémleves