Hozzávalók:
2 tepsi pogácsához:
1 kg liszt,
25 dkg vaj,
2 evőkanál rozmaringos fűszerolaj,
4 evőkanál tejföl,
1 csokor medvehagyma levél ,
1 csomó újhagyma zöldje,
1 dl száraz fehérbor,
1 kávéskanál cukor,
1 evőkanál só,
őrölt bors, ízlés szerint,
1,5 csomag instant porélesztő,
1 tojás fölverve, a pogácsák kenéséhez.
*
Elkészítés:
Mivel most porélesztőt használtam, azt nem szükséges felfuttatni, hanem elég hozzákeverni a liszthez.
Más esetben előzőleg fel kell futtatni az élesztőt tejben, kevés cukorral.
A liszttel, minden hozzávalót összekevertem, köztük az apróra vágott medvehagyma levelekkel, és az újhagyma zöldjével, Jól összegyúrtam, majd fél órát kelesztettem.
Lisztezett deszkán 1 cm vastagra kinyújtva, a tetejét keresztbe becsíkoztam késsel, majd kisméretű pogácsaszaggatóval, ( esetleg likőrös pohárral ) kiszaggattam.
Sütőpapírral bélelt tepsire raktam úgy, hogy ne érjenek össze, majd a tetejét tojással megkenve sütőbe tettem.
Kb.
200 fokon, 30 perc alatt megsült.


