Hozzávalók:
50 dkg liszt,
25 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg medvehagyma apróra vágva
2 tojás sárgája,
1 dl tejföl,
25dkg túró
3 dkg élesztő,
1 dl tej,
1 tk só,
1 dkg cukor
*
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk, a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Jól kidolgozzuk félkemény rétestésztának, amit fél óráig pihentetünk. A medvehagyma leveleket megmossuk, jól lecsepegtetjük és vékony csíkokra vágjuk. A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagymalevél felét, és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk, felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük. Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymával és az előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét megrácsozzuk és közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle. Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd sütjük.
Mivel a Tupperware gyors kelesztőben készítem ,ezért a kelesztési idő lerövidül 20 percre .
Nekem ebből az adagból 2 nagy tűzhely méretű tepsivel lett ,ami az én esetemben egy tepsire
45 db fér .Így ebből 90 db pogácsa készült