Medvehagymás-túrós pogácsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

babi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

50

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Medvehagymás-túrós pogácsa

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
2.5 dkg élesztő
0.5 evőkanál só
2 db tojássárgája
25 dkg túró
1 dl tej
15 dkg tejföl
10 dkg sajt
1 marék medvehagyma

*

Elkészítés:

Az élesztőt egy pici cukorral elkevert langyos tejbe belemorzsolni, és felfuttatni.
A sóval összekeverni a lisztet, majd hozzáadni a margarint, és kézzel összemorzsolni.
Amikor már jó morzsalékos, hozzáadni a túrót, és szintén összemorzsolni.
Ezután a közepébe mélyedést csinálni, majd beletenni a tejfölt, a tojássárgáját, és a felfuttatott élesztőt. Jó alaposan összegyúrni, hogy egy sima tésztát kapjunk.
a tésztát ezután letakarni a tállal amiben összegyúrtuk, majd 20 percig pihentetni.
Közben a medvehagymát alaposan megmosni, jól lecsepegtetni, majd nagyon apróra felvágni.
A tésztát pihentetés után kinyújtani, majd rászórni az apróra vágott medvehagyma felét.
Ezután a tésztát összehajtogatni, majd letakarva 10 percig pihentetni.
Pihentetés után a tésztát megint kinyújtani, és rászórni a maradék medvehagymát, majd ismét hajtogatni, és 10 percig pihentetni.
Pihentetés után a tésztát ujjnyi vastagra kinyújtani, a tetejét megkenni a tojásfehérjével, majd, megszórni a reszelt sajttal.
Ezután ízlés szerint pogácsaszaggatóval kiszaggatni
Egy tepsit kibélelni sütőpapírral, majd ráhelyezni az ízlés szerint megformázott pogácsákat.
Ezután előmelegített forró sütőbe tenni, és készre sütni. (én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem)

Medvehagymás-túrós pogácsa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Medvehagymás-túrós pogácsa

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!