Medvehagymás tönkölylángos

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ildikó

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Könnyű

Medvehagymás tönkölylángos

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 marék csíráztatott tönkölybúza (vagy 1 csésze tönkölyliszt)
1 ek mogyoróolaj
1 ek szezámmag
1/2 kk Himalája só
5 szál medvehagyma
1/2 kk szódabikarbóna
kb 1/2 dl langyos víz

*

Elkészítés:

A búzát lisztté őröljük, medvehagymát apróra vágjuk, és jól összedolgozzuk a száraz hozzávalókat.
Fokozatosan adjuk hozzá a vizet, hogy könnyen formázható tésztát kapjunk.
Lángosra formázzuk a kezünkben, és lisztezett tepsiben, 210 fokon 15 perc alatt készre sütjük.
Közben egyszer megfordítjuk, hogy mindkét oldala egyenletesen süljön meg.

Medvehagymás tönkölylángos

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Medvehagymás tönkölylángos

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!