Medvehagymás töltött dagadó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Haladó

Medvehagymás töltött dagadó

Recept leírás:

Hozzávalók:

· 1 kg sertés dagadó
· 1 kis fej hagyma
· 5 szem gomba
· 5 főtt tojás
· 1 csokor petrezselyem
· 10 dkg medve hagyma
· 2 db zsemle
· 1 tojás
· 2 evk olaj
· 1 tk grill fűszerkeverék
· 1tk só
· 1 tk őrölt bors

*

Elkészítés:

1.
A húst bedörzsöljük a grill fűszerrel és egy tepsibe tesszük.
Kevés olajat öntünk alá.
2.
A gombát és a hagymát egyszerre egy kevés olajon megdinszteljük, a végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a medvehagymát.
3.
A zsemléket vízben megáztatjuk, jól kicsavarjuk és egy tálba tesszük.
4.
Hozzákeverjük a tojást, a megdinsztelt gombát.
A főtt tojásokat apróra vágva szintén belekeverjük.
5.
Sózzuk, borsozzuk.
6.
Az így elkészített tölteléket a dagadóba töltjük.
Ha nem fér bele mind, akkor nyugodtan a hús mellé helyezzük.
A Dagadó végét hústűvel lezárjuk.
7.
A tepsit lefedjük, és előmelegített forró sütőben sütjük.
(kb.
1, 5-2 óra hosszat) 8.
A végén a fedőt levéve még kb.
10 percig pirítjuk.
Tipp :Érdemes ezt a sültet előző nap elkészíteni, mert frissen nem lehet szépen felszeletelni.
Hidegen viszont gyönyörű ( akár még vékony) szeletekre is vágható.
Nálunk például hidegen, paradicsommal, paprikával, kenyérrel fogy leginkább.
Meleg változatához burgonya illik.
Kérjük meg a hentest, hogy szúrja fel nekünk a dagadót.
nagyon finom, jó étvágyat ( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.
toldifuszer.
hu )

Medvehagymás töltött dagadó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Medvehagymás töltött dagadó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!