Medvehagymás tavaszi saláta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Timcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Medvehagymás tavaszi saláta

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 cs.vegyes zöld keverék (nagyobb áruházakban sok féle kapható)
10-15 dkg csiperke gomba
1 ek. olasz fűszerkeverék ( bármilyen fűszerrel helyettesíthető)
2 db retek
2-3 levél medvehagyma apróra vágva
2 db keményre főzött tojás
2 ek. hidegen sajtolt olívaolaj
http://grapoilashop.hu/
5 dkg füstölt sajt (kb)
Citromos salátaöntethez:
1 db citrom
csipet só
3 ek. olívaolaj
2 kk. méz
1 csipet őrölt bors

*

Elkészítés:

Kezdjük a gombával.
Én nem szoktam megtisztíani, csak nagyon alaposan megmosni.
Kisebb gerezdekre vágjuk, majd egy tálba tesszük, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és rálocsolunk két kanál olíva olajat.
Átforgatjuk, majd hagyjuk pár percig pihenni.
Közben elkészíthetjük a citromos salátaöntetet.
A nagyon jól megmosott citromot kettévágjuk, levét kifacsarjuk.
Hozzátesszük a mézet, a csipetnyi sót, a borsot és az olajat.
Habverővel jól elkeverjük, és már készen is van.
Egy serpenyőt felmelegítünk, és olajjal együtt beletesszük a gombát.
Nem kell ropogósra sütni, csak picit ressre melegíteni.
Míg kicsit meghűl, addig egy tálkába beleszórjuk a salátakeveréket, az apróra vágott medvehagymát, a szeletekre vágott retket, a kockákra vagdalt sajtot.
Végül mehet bele a gomba is.
Salátalapáttal összeforgatjuk, és meglocsoljuk az öntettel.
a tetejére cikkekre vágott kemény tojást teszünk.

Medvehagymás tavaszi saláta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Medvehagymás tavaszi saláta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!