Medvehagymás pogácsa

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsa50

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Medvehagymás pogácsa

Medvehagymás pogácsa

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

80 dkg liszt
2 tojás
25 dkg vaj vagy margarin
1 kis doboz savanyú tejföl
2 dl langyos tej
1 kocka élesztő
2 teáskanál cukor

pici törött bors
medvehagyma

*

Elkészítés:

A cukrozott, langyos teben felfuttatjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk a tésztát.
Jól átgyúrjuk, majd 2 órára hűtőbe rakjuk.
2 óra leteltével a gyúródeszkán kinyútjuk és 20 percenként 3x hajtogatjuk – fentről, alulról, jobbról és balról – mind a 3x ugyanígy ismételjük a hajtogatást.
Utolsó 20 perc után kisodorjuk, kiszaggatjuk, lekenjük tojással, magokkal vagy sajttal megszórjuk a tetejét és 185 fokon szép pirosra sütjük – nekem 30 percig tartott.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Medvehagymás pogácsa