Hozzávalók:
80 dkg liszt
2 tojás
25 dkg vaj vagy margarin
1 kis doboz savanyú tejföl
2 dl langyos tej
1 kocka élesztő
2 teáskanál cukor
só
pici törött bors
medvehagyma
*
Elkészítés:
A cukrozott, langyos teben felfuttatjuk az élesztőt és a többi hozzávalóval együtt bedagasztjuk a tésztát.
Jól átgyúrjuk, majd 2 órára hűtőbe rakjuk.
2 óra leteltével a gyúródeszkán kinyútjuk és 20 percenként 3x hajtogatjuk – fentről, alulról, jobbról és balról – mind a 3x ugyanígy ismételjük a hajtogatást.
Utolsó 20 perc után kisodorjuk, kiszaggatjuk, lekenjük tojással, magokkal vagy sajttal megszórjuk a tetejét és 185 fokon szép pirosra sütjük – nekem 30 percig tartott.