Medvehagymás palacsinta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Medvehagymás palacsinta

Recept leírás:

Hozzávalók:

20 dkg rizsliszt
3 ek tápióka keményítő
csipet só
4 dl tej/rizstej
4 dl szódavíz
1 csokor medvehagyma, felaprítva
A palacsinta sütéséhez: kókuszzsír
A töltelékhez: 25 dkg juhtúró
2-3 ek tejföl
csipet só
1 csokor kapor, aprítva
Tálaláshoz: tejföl
Lila hagyma

*

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból kézi habverővel, csomómentes tésztát keverünk.
Teflon palacsinta sütőt előmelegítjük, és kevés kókuszzsírral kikenjük, elég csak az első palacsinta előtt zsírozni a serpenyőt.
A rizsliszt hajlamos leülni a tál aljába, ezért minden egyes palacsinta sütése előtt érdemes átkeverni a masszát.
Nem érdemes pirosra sütni a palacsintákat, mert akkor kiszáradnak.
A töltelék hozzávalóból krémet keverünk, ezzel töltjük meg a palacsintákat, négybe hajtjuk, tepsibe rakosgatjuk, és forró sütőben átforrósítjuk.

Medvehagymás palacsinta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Medvehagymás palacsinta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!