Medvehagymás mustáros szelet

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Nagynékati

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Medvehagymás mustáros szelet

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 kg sertéskaraj
1-2 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál olaj
2 evőkanál aprított medvehagyma (vagy fél csomag szárított medvehagyma)
aprított petrezselyemzöld

2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
1 teáskanál máz
1,5 dl húsveles alaplé
Panírozáshoz:
3 evőkanál liszt
1 kávéskanál  cayenne-i bors
csipet só

*

Elkészítés:

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és a fűszeres lisztbe forgatjuk. Forró olajban mindkét oldalát átsütjük. Kiszedjük a serpenyőből és félre tesszük, a visszamaradt olajat a fűszerekkel ízesítjük, felengedjük a húsleves alaplével, hozzáadjuk a medvehagymát és felforraljuk, majd a szójaszószt is hozzáöntjük. A húsokat visszarakjuk a szószba és lefedve lassú tűzön puhára pároljuk. Ha a leve kezd elfőni, egy kis vízzel pótoljuk.

Medvehagymás mustáros szelet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Medvehagymás mustáros szelet

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!