Medvehagymás Karfiol krémleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Medvehagymás Karfiol krémleves

Medvehagymás Karfiol krémleves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 közepes fej kb 60 dkg karfiol
vagy  egy csomag mirelit karfiol
2 evk  só
1 evk  delikát ételizesítő
15dkg medvehagyma
1,5 l víz
4 ev k tejföl
2 evk liszt

*

Elkészítés:

A Karfiolt  megtísztitva rózsáira szedve   vagy a csomag mirelit karfiolt  és a medve hagymát
a  sóval és az étel ízesítővel  ,feltesszük főni  a  vízben. Amikor puha  botmixerrel  pépesre
turmixoljuk . Ezután hagyjuk egy picit még  forrni  .Közben kikeverjük  a tejföllel a lisztet  krémesre
csomó mentes legyen  .Majd  folyamatos keverés  közben beleöntjük  a levesbe .
felforraljuk  hogy jól  összeforrjon a habarással  .Megkóstoljuk  ha még kíván sót  besózzuk  és kész .
Üzletben kapható  sárgarépás levesgyönggyel  szoktam tálalni  .
Jó étvágyat  .

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Medvehagymás Karfiol krémleves