Medvehagymás fasirt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Medvehagymás fasirt

Medvehagymás fasirt

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dkg darált hús (nekem sertés)
2 szelet kenyér vagy zsemle tejben mártva
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma

őrölt bors
petrezselyem (szárított)
medvehagyma levél apróra vágva fél csokor
1 tojás
tört pirospaprika
zsemlemorzsa
sütéshez kókuszszír, vagy pálmazsír
A fűszerek Toldi Fűszertermékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu

*

Elkészítés:

A tejben megáztatott kenyeret vagy zsemlét húsdarálón a hagymával együtt ledarálom, fokhagymát összezúzom és összekeverem a darált hússal. Beleütök egy tojást, ízesítem só, bors, tört pirospaprika, petrezselyemmel, hozzáadom az apróra vágott medvehagymát is. Jól összedolgozom, összegyúrom. Gombócokat formálok és zsemlemorzsában forgatom, picit összelapítom. Forró zsírdékban közepes hőfokon mindkét oldalát megsütöm.
Köretként Sikli Timi jénais karfiol receptjét használtam fel. Egy karfiolt sós vízben kicsit rózsáira szedve megfőztem puhára, majd egy jénait kivajaztam és zsemlemorzsáztam, beletettem a leszűrt karfiolt, 1 dl tejfölt egy tojással összekevertem ízesítve só, bors, szerecsendióval (őrölt) aztán a karfiolt nyakon öntöttem vele. Előmelegített sütőben megsütöttem kb. 20 perc, aztán pici reszelt sajtot szórtam rá és 5 percig még rápirítottam. Együtt tálaltam a fasirttal.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Medvehagymás fasirt