Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
1 csokor medvehagyma
3 db tojássárgája
5 ek tökmagolaj
1 ek mustár
1 tk só
1 tk bors
1/2 db citrom leve
1 tk eritrit
2 dl tejföl
só
*
Elkészítés:
A burgonyát sós vízben héjastul puhára főzzük, majd kihűtjük.
Megtisztítjuk és apró kockára vágjuk.
A medvehagymát alaposan megmossuk és felaprítjuk.
A mártáshoz a tojássárgáját alaposan elkeverjük a mustárral és az eritrittel, majd vékony sugárban hozzácsorgatjuk a tökmagolajat, közben folyamatosan kevergetjük egy kézi habverővel.
Megsózzuk, megborsozzuk, belenyomjuk a citrom levét és jól összekeverjük.
Kikeverjük a tejföllel, és ha szükséges, tovább ízesítjük.
A mártásba keverjük az apróra vágott medvehagymát és a burgonyakockákat.
Legalább egy órára a hűtőbe tesszük, főtt tojással kínáljuk.