Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg burgonya
3db tojás
1 dl tej
1dl kefir
25 g élesztő
25 dkg margarin
2bő só
2csap tk cukor
10 dkg margarin
20 szál medvehagyma
*
Elkészítés:
A tésztához szétmorzsoljuk a margarint a lisztben, és összegyúrjuk a főtt, áttört, langyosra kihűtött burgonyával, a felvert tojás bő 2/3 részével, valamint a kefirrel.
a tejben felfúttatot élesztővel, a a sóval és a cukorral.
A tésztát összegyúrjuk, konyhai hőmérsékleten, letakarva 15 percig pihentetjük.
Közben 10 dkg margarint az aprított medvehagymával habosra keverünk.
A tésztát téglalap formára kinyújtjuk, és megkenjük a kikevert margarinos hagymás krémmel.
Feltekerjük, mint a bejglit, két végét középre hajtjuk, és 20 percig letakarva pihentetjük.
Bő ujjnyi vastagra nyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt nagy tepsibe, egymástól kissé távol sorakoztatjuk.
Meleg helyen kelesztjük 1/2 órát, tetejüket megkenjük a maradék felvert tojással, szezámmagot szórunk rájuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb.
20 perc alatt megsütjük.
Legkeverős