Hozzávalók:
50dkg burgonya
2 tojás
1 kvk só
1 kvk bors
2dkg vaj
medve hagyma
25dkg   liszt
olaj a sütéshez     ( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )
*
Elkészítés:
Elkészítés
Megfőzöm  héjában a burgonyát  ,mikor megfőtt megpucolom ,krumpli  nyomón  áttöröm
hozzáadom  a tojást ,borsot ,sót  a vajat , és a medvehagymát  .
Jól  gyúrható   tésztát kapjak  ,ha igényel még lisztet  lehet bele tenni  .
Majd  lisztes kézzel   kroketteket  formázok  . Az így elkészült kis  formákat forró olajban arany barnára sütöm .
Tipp  :Ha  marad  krumplipüré  nehogy kidobjuk  nem baj ha esetleg  abban van tej vagy aki tejföllel készíti az sem  .Ilyenkor egy  picivel több lisztet  igényel  ,de isteni krokkett  van belőle  .
Tálalhatjuk  babgulyáshoz  ,sültekhez  finom  étel .
Medvehagymát  ősszel  az erdőkben  betudjuk szerezni  ,és aki ügyes  télire lefagyasztja .Vagy zöldséges üzletben is kapható.  Nagyon egészséges  .
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )
				
															
															

