Medvehagyma-krémleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Márta

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

5

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Medvehagyma-krémleves

Medvehagyma-krémleves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Egy maroknyi friss medvehagyma,só,bors,1db krumpli,5dkg vaj,1evkanál tejföl,1dl tej,kb 5dl víz.
Én krumplival sürítem,de készíthető 1 evkanál liszttel is,amit a megpárolt medvehagymára szórunk,kicsit átpároljuk vele és utánna engedjük fel a leírtak szerint.
Levesbetét: 4 főre

*

Elkészítés:

A medvehagymát megmosom,kicsit összevágom és a vajon megpárolom,majd felengedem kb 5dl vizzel,sózom,borsózom és hozzádarabolok 1db krumplit.Lassú tűzön 20 percig főzöm.Mikor a krumpli puha botmixerrel pürésítem és hozzáadok 1 dl tejet és 1 evkanál kikevert tejfölt.Fölforralom és beleütök személyenként 1db tojást ,vigyázva,hogy egybenmaradjanak.Tulajdonképpen bevert- tojást készítek bele. Nagyon kicsi hőfokon 5 percig fedő alatt csendesen főzöm,míg a tojások szépen megfőlnek benne.Ezzel tálalom és diszítésként a tetejére szórok egy kevés felaprított medvehagymát.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Medvehagyma-krémleves