Hozzávalók:
1 szál sárgarépa,
1 db. zöldpaprika,
15 dkg. gomba,
1 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 kis doboz paradicsompüré,
1 kis marék zöldborsó,
1 kis marék zöldbab,
1 dl. száraz fehérbor,
néhány bazsalikom levél,
só, őrölt bors,
250 g. spagetti
*
Elkészítés:
A spagettit sós, forró vízben felteszem főni.
Ezalatt elkészítem a ragut.
A hozzávalókat ízlés szerint feldaraboljuk.
Én a sárgarépát, és a paprikát csíkokra ( zsülien ) vágtam a hagymát felkarikáztam, a gombát felszeleteltem, a fokhagymát kés lapjával szétnyomtam, majd apróra vágtam.
Kevés olíva olajon megfonnyasztottam a hagymát, enyhén megsóztam, és felöntöttem kevés borral.
(a bor alkoholtartalma a főzés során elpárolog.
) A serpenyőbe kerül a sárgarépa, amivel ismét rövid ideig párolom.
A paradicsompürével együtt kerül hozzá a csíkokra vágott paprika, a gomba, a fokhagyma, a zöldbab, a zöldborsó, és frissen borsot őrlök rá.
Kevés apróra vágott bazsalikomlevelet is adok hozzá, majd összeforgatom, és a tüzet elzárom.
A közben megfőtt spagettit leszűröm, és azon tálalom.
Meg lehet szórni reszelt parmigiano ( parmezán ) sajttal is, de így is fogyasztható.
Kitűnő, gazdag, mediterrán, tésztás egytálétel.