Hozzávalók:
Mediterrán sertésragu
40 dkg sertés lapocka
20 dkg Kaliforniai paprika
1 doboz konzerv paradicsom
2 gerezd foghagyma
1 fej vöröshagyma
15 dkg Kapribogyó
1 szál sárgarépa
1 ek sűrített paradicsom
1 dl víz
só
bors
rozmaring
olivaolaj
*
Elkészítés:
A kúst 2×2-es kockákra vágjuk, a besózzuk, borsozzuk.
A vöröshagymát felaprítjuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőben az olívaolajon a vöröshagymát megpároljuk, hozzáadjuk a húst, fehéredésik kevergetjük, hozzáadjuk a paradicsom konzervet, a sűrített paradicsomot a vizet, a foghagymát a paprikát és a sárgarépát is.
Sóval, rozmaringgal ízesítjük.
Kis lángon főzzük, kb 1 órát, olykor megkevergetjük, ha szükséges a vizet pótoljuk.
Majd hozzáadjuk a kapribogyót is.
Ha szükséges még ízesítjük és kukoricás rizzsel kínáljuk.
Savanyúságot adjuk mellé !


