Mediterrán, és más pizzák

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

10

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

2 tepsi pizzához:
1 kg. liszt,
5 dkg. élesztő.
1 dl. tej,
1 evőkanál só,
1 teáskanál cukor,
langyos víz amennyit a liszt felvesz, hogy egy laza, könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Ezt már számtalanszor elkészítettem, az eredmény mindig tökéletes lett.

*

Elkészítés:

Az élesztőt cukrozott langyos tejben felfuttatom, majd a  pizzatésztát a leírt alapanyagokból összegyúrom.
Fél óráig kelesztem, majd megint átgyúrom. Lisztezett deszkán kinyújtom, majd nagyobb méretű tepsibe fektetem. A széleket kihúzom a tepsi méretére. A tetejét megkenem saját készítésű pizzaszószommal.
Ráhalmozom a feltéteket, és megszórom durvára reszelt sajttal.
Feltétként használható sonka, kukorica, kolbász, de jelen esetben olívabogyó, és napon szárított paradicsom is került az egyik pizzára. Nem hiányozhatott róla a bőséges reszelt sajt sem, ami jelen esetben vastag lyukú reszelőn lereszelt trappista volt. Mivel egyszerre két pizza készült ebből a mennyiségből, a második ananásszal, szalámival, kukoricával, sonkával, és sajttal lett borítva.
Saját pizzaszósz receptem itt olvasható:  http://www.receptlap.hu/recept/pizzaszosz_12039