Hozzávalók:
2 tepsi pizzához:
1 kg. liszt,
5 dkg. élesztő.
1 dl. tej,
1 evőkanál só,
1 teáskanál cukor,
langyos víz amennyit a liszt felvesz, hogy egy laza, könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Ezt már számtalanszor elkészítettem, az eredmény mindig tökéletes lett.
*
Elkészítés:
Az élesztőt cukrozott langyos tejben felfuttatom, majd a pizzatésztát a leírt alapanyagokból összegyúrom.
Fél óráig kelesztem, majd megint átgyúrom. Lisztezett deszkán kinyújtom, majd nagyobb méretű tepsibe fektetem. A széleket kihúzom a tepsi méretére. A tetejét megkenem saját készítésű pizzaszószommal.
Ráhalmozom a feltéteket, és megszórom durvára reszelt sajttal.
Feltétként használható sonka, kukorica, kolbász, de jelen esetben olívabogyó, és napon szárított paradicsom is került az egyik pizzára. Nem hiányozhatott róla a bőséges reszelt sajt sem, ami jelen esetben vastag lyukú reszelőn lereszelt trappista volt. Mivel egyszerre két pizza készült ebből a mennyiségből, a második ananásszal, szalámival, kukoricával, sonkával, és sajttal lett borítva.
Saját pizzaszósz receptem itt olvasható: http://www.receptlap.hu/recept/pizzaszosz_12039