Hozzávalók:
2 db csirkemell
50 dkg gomba
4 db kápia paprika
1 db alma
1 kg paradicsom
50 dkg sárgarépa
3 db hagyma
5 gerezd fokhagyma
20 dkg olajbogyó
25 dkg aszalt paradicsom
5 db szardella
2 ek sűrített paradicsom
1 ek balzsamecet
1 csipet só
1 csipet őrölt bors
10 db bazsalikom levél
1 szál zellerzöld
1 ek olívaolaj
1 kg száraztészta
*
Elkészítés:
Az étel vegetáriánus módon is elkészíthető, a hús és a szardella kihagyásával.
Ebben az esetben, több zöldség kerül a serpenyőbe, vagy tárcsába.
Én 10 literes, elektromos serpenyőben készítettem, de lehet wokban is csinálni.
A csirkemellet sós vízben, kevés szemes borssal megfőzzük.
A léből, a ragu főzéséhez is használhatunk, de levest is készíthetünk belőle.
A hozzávalókat feldaraboljuk.
A répát karikára, a hagymát szeletekre, a paprikát csíkokra, az olajbogyót félbe, a gombát szép szeletekre vágjuk.
A paradicsomot néhány percre forró vízbe mártjuk, majd meghámozzuk.
A forró serpenyőben, olívaolajon a sárgarépát, a hagymát, a szétnyomott fokhagymát és a szardellát, a hámozott paradicsomot szétnyomkodva, pároljuk.
Ha vegánoknak csináljuk, a szardellát sóval helyettesítjük!
A csirke alapléből öntünk rá, de ezt vízzel is helyettesíthetjük.
15 perc párolás után, beletesszük az olajbogyót, a csíkozott színes paprikát, az aszalt paradicsomot, kevés balzsamecetet, frissen őrölt borsot, a sűrített paradicsomot, tépkedett, vagy nagyobbra szelt zöldfűszereket, a szeletelt gombát és a csíkokra vágott almát is.
Rövid párolás után kerül hozzá, a csíkokra vágott, előfőtt csirkemell is.
Ezt a vegetáriánusoknál elhagyhatjuk!
Olaszos tésztán tálaljuk.
Parmezánt, vagy mozzarellát is tehetünk rá.


