Hozzávalók:
6 tojás
6 ek. cukor
2 ek.liszt
1 ek. kakaópor
5 dkg darált dió
5 dkg rumba áztatott mazsola
1 mk. sütőpor
Krémhez
25 dkg vaj, vagy margarin
35 dkg porcukor
5 dkg kakaópor
1/2 cs. csokipudingpor
3 dl tej
Tetejére: 5 dkg
*
Elkészítés:
A hozzávalókból szögletes, kakaós piskótát sütök. Az egész tojásokat felverem géppel, majd amikor már nagyon kemény óvatosan beleforgatom a sütőporral, kakaóporral és darált dióval elkevert lisztet. Ezután az aprított mazsolát is belekeverem, sütöm. Kihűlés után kettévágom és megtöltöm a kakaós krémmel, tetejét díszítem pár szem rumba áztatott mazsolával és megszórom pici kakaóporral.
Krém:
A vajat vagy margarint habosra keverem a porcukorral, hozzáadom a pudingporból főzött, kihűlt pudingot, majd belekeverem a kakaóport is, jól kihabosítom.