Hozzávalók:
30 dkg rizs
1 l tej
3 dl víz
10 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
3 dkg vaj
valamilyen dzsem, vagy lekvár,
esetleg kakaós cukor a tetejére
*
Elkészítés:
A rizst alaposan megmosom, hozzáöntöm a vizet és felteszem főni. Amikor a vizet magába szívta, hozzáöntöm a tej negyedét, beleteszem a mazsolát, a citromhéjat, vaníliás cukrot és a vajat. Időnként megkeverem. Amikor a tejet is magába szívta fokozatosan adom hozzá a többi tejet még három részletben és az utolsó adagnál a cukrot is beleteszem. Egyet forralok még rajta és leveszem a tűzről. Lefedem és hagyom, hogy a még duzzadjanak a rizsszemek. Tálaláskor gyümölcslekvárt, dzsemet teszek rá, de meg lehet szórni kakaós cukorral is.


