Hozzávalók:
45 dkg rétesliszt
12 dkg porcukor
2,5 dl tej
0,5 dl tej
3 db tojássárgája
13 dkg olvasztott vaj
2,5 dkg élesztő
csipetnyi só
10 dkg mazsola
1 db citromhéj
vaj a forma kikenéséhez
*
Elkészítés:
A 2,5 dl langyos tejben elkeverjük az élesztőt, meg 1 kávéskanál cukrot, és kelni hagyjuk.
Egy tálba langyos lisztet, egy kevés sót, porcukrot, reszelt citromhéjat, és beleöntjük az előzőleg langyos tejben elkevert tojássárgáját, és az olvasztott vajat, a megkelt élesztőt.
És az összeset jól kidolgozzuk.
Akkor jó a tészta ha nem ragad a tálhoz és a fakanálhoz.
Végül hozzáadjuk a megtisztított mazsolát.
Meleg helyre tesszük, és kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát vajjal kikent kuglóf formába tesszük.
Még egy kicsit kelni hagyjuk, és előmelegített 180 C fokos sütőben megsütjük.
Tűpróbát végzünk, és ha nem ragad rá a massza, akkor készen vagyunk a sütéssel, majd kivesszük a sütőből, és hűlni hagyjuk, majd kiborítjuk a formából.
A kész kuglófot enyhén porcukorral meghintjük.